Friday, September 16, 2011

Perbezaan diploma dan degree..

Assalamualaikum..hello readers..satu pencapaian baru buat aku sebab aku berjaya bangun awal..haha
tettttt *tak de la awal mane kul 10pg tu kn*
hari nie cuti hari 1 Malaysia kn2..aku boleh mati kutu duk dak bilik nie tak tau nak buat pe..so guling2 jer la atas katil sampai org bawah aku bising *aku dapat katil ats lagi* setiap sem mcm tu la..
kalau nak di ikut kan lain gila situasi tempat aku belajar dulu dan sekarang..


1. Kalau dulu kelas aku pukul 8.30 pagi..aku sempat lagi buat taik mata sampai pukul 7.45pagi maklumlah dekat jer kan..tapi sekarang tak lagi ok..aku duk luar so kalau kelas kul 8 pagi lepas subuh aku kena siap..


2. kalau dah kata duk luar ofcos kena nek bas kn..tiap-tiap pagi bas uitm akan pick up ktaorg..tp nasib bek free jer kn..dulu tak pe jalan berape langkah dah sampai kelas..sekarang kena berebut2 macam kanak-kanak ribena utk naik bas..kalau lambat kena tinggal la aku jawab nye..


3. Kalau time diploma dulu aku dapat asrama..tapi now time degree nak tak nak
 aku kena duk luar..arghhhhtensiooon aku...dah duk luar macam2 masalah yang timbul..ampaian sempit..tapi orang nye nak dekat dua ploh orag..macam mane la kain aku nak kering kan..nie plk dh masuk 3 hari air tak do...aduh..


4. time degree dah takde makna lecturer nak suap2 ok..nak buku cari sendiri..kalau tak de buku ko tengok jer la muka lecturer tu sampai ko juling2 biji mata..


5.bab info2 uitm lagi la ko kena cari sendiri..dah tak de makna orang nak inform kt ko...rajin2 la tgk kt HEA or HEP..

6. Sekarang payung kwn baik aku ok..so kalau hujan tak la aku basah kuyup dalam kelas..jap g lecturer nak mengajo aku duk gigil2 kesejukkan..maklumlah kelas semua pakai air cond..

p/s: kehidupan aku semakin berliku haha..so aku kena tabah sikit...

8 comments:

  1. bila dah keja..laaagiii la berliku2 kehidupan yang nak kena hadapi...

    ReplyDelete
  2. wah, tahniah dah masuk degree...Uitm kt mane? the best of luck untuk awk.. :)

    ReplyDelete
  3. @DoodleLicious btl tu..nak hidup kita kena banyak bersabar dan berdoa..

    ReplyDelete
  4. sadeeesnyaa ct critahh ko hee ,,
    gd luck ,, deg kn sendri2 ,, rinduu zamn dip kan3? sob sob T___T

    ReplyDelete