Saturday, May 21, 2011

Bini Aku Tomboy Ke???



salam..uloksss
aku agak nervous ckt psl tgh tunggu result semester akhir aku.
risau jugak lah kalau2 x lepas..aduhh kne la aku ulang blik
sumpah aku xnk sebut psl pktaan ngeri tuu.
ehhh jang dh lari tajuk ckt.


meh sni aku  nk review ckt psl novel yg bru aku bli kt pesta bku KLCC...
aku bru bce stngah dr novel tersebut.tjuk nye "Bini Aku Tomboy Ke???"
..penulis ny Arisa Eriza..
al maklumlah sibuk keje jer xde mase nk menhabis kn nye...
gaya penulisan novel nie agak sempoi la
mmg enjoy jer bce gn lwk2 ny,monolog,karakter dlm novel nie mmg best la.




synopsis:

ZACK: Nama sebenar... Sofi Zarill Muhammad. Nama panggilan... Zack. Penampilan... rambut pendek, t-shirt, cap dan seluar jean. Pernah menjadi kegilaan Sabariah (house mate zaman belajar di universiti) dan Arin (pembantu rumah.) Suka hati aku dengan cara penampilan aku... janji aku tak buat dosa dengan Tuhan.
ABANG DIN : Penyelamat ketika Zack kehilangan dompet di Kuala Lumpur. Bekerja sebagai pelayan di sebuah kedai makan ditengah-tengah bandar raya Kuala Lumpur.

AZIM: Kasanova tersohor dengan ayat menggoda yang bisa  mencairkan hati sang wanita. Teman sepermainan Zack sedari kecil lagi.

Siapakah akhirnya yang menjadi pilihan Zack? Sampai bila Abang Din beranggapan bahawa Zack itu adalh seorang lelaki? Adakah Azim akan bersara daripada menjadi kasanova?


p/s:beli la novel nie..xrugi nye..doa kn aku lulus sem akhir nie...

2 comments:

  1. buku ni dah ada kat rumah tapiiiiiiiiii x pernah sentuh pun.. haha

    ReplyDelete
  2. @wanie m'nJbce la ceta nie..mnarik tau..gelak jr...

    ReplyDelete